stinecharite

MARSIPANKAKE MED BRINGEBÆR OG VANILJEKREM

  • Skrevet 12.03.2014 klokka 16:31
  • Kategori: Mat



Du trenger: 
- Bringebær 
- Marsipan
- Kakebunn

Pynt: 
- Konditor farge (rød)
- Mørk sjokolade
- Marsipan

Pisket krem: 
- 2 Kremfløte 
- Melis 
- 1ts Vanilje sukker 

Vaniljekrem: 
- Vaniljestang 
- 4dl melk
- 6 eggeplommer 
- 1/2 dl sukker 
- 1-2 ss Maizena 

Jeg har da laget min første marsipankake!! Jeg fikk hjelp av min gode venninne Ina, som er kjempeflink til å bake, så det gikk veldig greit! Blir vel verre når jeg skal lage en alene.... 


Vaniljekremen: 
- Starte med å dele 6 egg, du skal kun bruke eggeplommene i vaniljekremene. 
- 1/2 dl sukker i en kjele. 
- Så bruker du en kniv for å få ut alle frøene i vaniljestangen. 



Vaniljekrem: 
- Når du har fått ut alle frøene av vaniljestangen, kan du bare legge vaniljestengene oppi kjelen. 
- Hell så 4 dl melk oppi kjelen. 
- Så skal alle de 6 eggeplommene oppi. 
- Så er det viktig at kremen ikke skal koke! Visp og rør ofte, så kremen ikke brenner seg. Skal kun varmes opp til kokepunktet så kremen blir litt tykkere. (Når vaniljekremen er ferdig, er det viktig å ta ut vaniljestengene) 

Viktig at vaniljekremen får kjølt seg ned før du bruker denne på kaken. 


Krem: 
- Hell to kremføter oppi bakemaskinen + litt melis + 1 ts vanilje sukker.  
- Pass på at du ikke pisker kremen for lenge! 



Marsipan: 
- Ta frem en rull med marsipan, og kna den godt. 
- Lag en grop i marsipanen hvor du heller litt konditorfarge. 
- Så kan det være litt lurt å helle litt melis på marsipanen, fordi da er det litt lettere å jobbe med marsipanen. 
- Når marsipanen har en jevn farge, så kan du begynne å rulle ut marsipanen. Her bestemmer du selv hvor tykk/tynn marsipan du vil ha. 


- Siden ommen min ikke er helt i rute måtte jeg kjøpe ferdig kakebunn. 
- Skjær kake bunnen i 3 deler.
- Start med bringbærsyltetøy. 
- så lager en borg med krem (slik som på bilde nr 3) 
- Hell vaniljekremen i midten. 


- Dekk kaken med krem både over og på sidene.
- Så kan du legge marsipanen på kaken.
- Rett godt ut i sidene så du får en jevn kake.
- Så er det bare å skjære av marsipanen du ikke skal bruke.  



- Vi valgte å skrive på kaken med sjokolade, og pynte med noen "roser" og sommerfugler. 
- Hvis du vil skrive med sjokolade, kan du smelte litt sjokolade, la den så kjøle seg ned litt før du starter å skrive. 



Utroliggøy å lære å lage marsipankake! Skal helt klart gjøre det igjen. 



- STINE CHARITE 

VictoriaSkjortnes

12.03.2014 kl. 16:33
Så fin kake! :)

Martine Ullebø

12.03.2014 kl. 16:42
Vil du bli ukens blogg? :)

http://martineullebo.blogg.no/1394638355_jeg_vil_lese_din_blog.html

Utrolig fin kake, elsker den!!

Charlotte Tunes

12.03.2014 kl. 18:14
Ååå, nam! Den så veldig god ut. Og pen var den også :-)
STINECHARITE

Hei mitt navn er Stine Charite. Dette er min blogg, min verden og mine ord!


KONTAKT
stinecharite@hotmail.com

Search

Bloggdesign

hits