stinecharite

MARSIPANKAKE MED BRINGEBR OG VANILJEKREM

  • Skrevet 12.03.2014 klokka 16:31
  • Kategori: Mat



Du trenger:
- Bringebr
- Marsipan
- Kakebunn

Pynt:
- Konditor farge (rd)
- Mrk sjokolade
- Marsipan

Pisket krem:
- 2 Kremflte
- Melis
- 1ts Vanilje sukker

Vaniljekrem:
- Vaniljestang
- 4dl melk
- 6 eggeplommer
- 1/2 dl sukker
- 1-2 ss Maizena

Jeg har da laget min frste marsipankake!! Jeg fikk hjelp av min gode venninne Ina, som er kjempeflink til bake, s det gikk veldig greit! Blir vel verre nr jeg skal lage en alene....


Vaniljekremen:
- Starte med dele 6 egg, du skal kun bruke eggeplommene i vaniljekremene.
- 1/2 dl sukker i en kjele.
- S bruker du en kniv for f ut alle frene i vaniljestangen.



Vaniljekrem:
- Nr du har ftt ut alle frene av vaniljestangen, kan du bare legge vaniljestengene oppi kjelen.
- Hell s 4 dl melk oppi kjelen.
- S skal alle de 6 eggeplommene oppi.
- S er det viktig at kremen ikke skal koke! Visp og rr ofte, s kremen ikke brenner seg. Skal kun varmes opp til kokepunktet s kremen blir litt tykkere. (Nr vaniljekremen er ferdig, er det viktig ta ut vaniljestengene)

Viktig at vaniljekremen fr kjlt seg ned fr du bruker denne p kaken.


Krem:
- Hell to kremfter oppi bakemaskinen + litt melis + 1 ts vanilje sukker.
- Pass p at du ikke pisker kremen for lenge!



Marsipan:
- Ta frem en rull med marsipan, og kna den godt.
- Lag en grop i marsipanen hvor du heller litt konditorfarge.
- S kan det vre litt lurt helle litt melis p marsipanen, fordi da er det litt lettere jobbe med marsipanen.
- Nr marsipanen har en jevn farge, s kan du begynne rulle ut marsipanen. Her bestemmer du selv hvor tykk/tynn marsipan du vil ha.


- Siden ommen min ikke er helt i rute mtte jeg kjpe ferdig kakebunn.
- Skjr kake bunnen i 3 deler.
- Start med bringbrsyltety.
- s lager en borg med krem (slik som p bilde nr 3)
- Hell vaniljekremen i midten.


- Dekk kaken med krem bde over og p sidene.
- S kan du legge marsipanen p kaken.
- Rett godt ut i sidene s du fr en jevn kake.
- S er det bare skjre av marsipanen du ikke skal bruke.



- Vi valgte skrive p kaken med sjokolade, og pynte med noen "roser" og sommerfugler.
- Hvis du vil skrive med sjokolade, kan du smelte litt sjokolade, la den s kjle seg ned litt fr du starter skrive.



Utroliggy lre lage marsipankake! Skal helt klart gjre det igjen.



- STINE CHARITE

VictoriaSkjortnes

12.03.2014 kl. 16:33
S fin kake! :)

Martine Ulleb

12.03.2014 kl. 16:42
Vil du bli ukens blogg? :)

http://martineullebo.blogg.no/1394638355_jeg_vil_lese_din_blog.html

Utrolig fin kake, elsker den!!

Charlotte Tunes

12.03.2014 kl. 18:14
, nam! Den s veldig god ut. Og pen var den ogs :-)
STINECHARITE

Hei mitt navn er Stine Charite. Dette er min blogg, min verden og mine ord!


KONTAKT
stinecharite@hotmail.com

Search

Bloggdesign

hits