stinecharite

MATPAKKETIPS

  • Skrevet 25.03.2014 klokka 13:57
  • Kategori: Mat

Man sparer utrolig mye penger på å lage sin egen lunsj, og jeg jobber enda med å bli flinkere til å lage meg matpakke hver dag.. Så her en min top 3 matpakketips, del gjerne din top 3!

Kyllingsalat, en klassiker! Jeg har da krydret kjøttet med salt, pepper, paprika og grillkrydder for litt mer smak. Her er det bare å kutte de grønnsakene du selv liker.

Fullkorns pasta med makrell i tomat, utrolig godt, og veldig billig!

Fruit sticks, morsom og sunn lunsj! Her er det bare å bruke de bærene og frukten du liker best!




 

- STINE CHARITE


 

WHAT A WEEKEND

  • Skrevet 19.03.2014 klokka 14:25
  • Kategori: Hverdagsliv








- STINE CHARITE

I LOVE THE SPRING





- STINE CHARITE 

MARSIPANKAKE MED BRINGEBÆR OG VANILJEKREM

  • Skrevet 12.03.2014 klokka 16:31
  • Kategori: Mat



Du trenger: 
- Bringebær 
- Marsipan
- Kakebunn

Pynt: 
- Konditor farge (rød)
- Mørk sjokolade
- Marsipan

Pisket krem: 
- 2 Kremfløte 
- Melis 
- 1ts Vanilje sukker 

Vaniljekrem: 
- Vaniljestang 
- 4dl melk
- 6 eggeplommer 
- 1/2 dl sukker 
- 1-2 ss Maizena 

Jeg har da laget min første marsipankake!! Jeg fikk hjelp av min gode venninne Ina, som er kjempeflink til å bake, så det gikk veldig greit! Blir vel verre når jeg skal lage en alene.... 


Vaniljekremen: 
- Starte med å dele 6 egg, du skal kun bruke eggeplommene i vaniljekremene. 
- 1/2 dl sukker i en kjele. 
- Så bruker du en kniv for å få ut alle frøene i vaniljestangen. 



Vaniljekrem: 
- Når du har fått ut alle frøene av vaniljestangen, kan du bare legge vaniljestengene oppi kjelen. 
- Hell så 4 dl melk oppi kjelen. 
- Så skal alle de 6 eggeplommene oppi. 
- Så er det viktig at kremen ikke skal koke! Visp og rør ofte, så kremen ikke brenner seg. Skal kun varmes opp til kokepunktet så kremen blir litt tykkere. (Når vaniljekremen er ferdig, er det viktig å ta ut vaniljestengene) 

Viktig at vaniljekremen får kjølt seg ned før du bruker denne på kaken. 


Krem: 
- Hell to kremføter oppi bakemaskinen + litt melis + 1 ts vanilje sukker.  
- Pass på at du ikke pisker kremen for lenge! 



Marsipan: 
- Ta frem en rull med marsipan, og kna den godt. 
- Lag en grop i marsipanen hvor du heller litt konditorfarge. 
- Så kan det være litt lurt å helle litt melis på marsipanen, fordi da er det litt lettere å jobbe med marsipanen. 
- Når marsipanen har en jevn farge, så kan du begynne å rulle ut marsipanen. Her bestemmer du selv hvor tykk/tynn marsipan du vil ha. 


- Siden ommen min ikke er helt i rute måtte jeg kjøpe ferdig kakebunn. 
- Skjær kake bunnen i 3 deler.
- Start med bringbærsyltetøy. 
- så lager en borg med krem (slik som på bilde nr 3) 
- Hell vaniljekremen i midten. 


- Dekk kaken med krem både over og på sidene.
- Så kan du legge marsipanen på kaken.
- Rett godt ut i sidene så du får en jevn kake.
- Så er det bare å skjære av marsipanen du ikke skal bruke.  



- Vi valgte å skrive på kaken med sjokolade, og pynte med noen "roser" og sommerfugler. 
- Hvis du vil skrive med sjokolade, kan du smelte litt sjokolade, la den så kjøle seg ned litt før du starter å skrive. 



Utroliggøy å lære å lage marsipankake! Skal helt klart gjøre det igjen. 



- STINE CHARITE 

ER DET VÅR?

  • Skrevet 08.03.2014 klokka 13:44
  • Kategori: Hverdagsliv

#hugoboss

Søte hunder! I dag er det sol!!! Er det sånn at våren endelig kommer til Oslo??? Jeg håper det! Jeg er klar med nye solbriller!




- STINE CHARITE

IT'S A GOOD DAY, TO HAVE A GOOD DAY

  • Skrevet 06.03.2014 klokka 23:16
  • Kategori: Blogg

Dette har vært dagen min i dag! Bakt cookies, og dagen har bare vært helt super selv om jeg ikke har gjort stort... Men noen ganger trenger man slike dager også!



- STINE CHARITE

MIDDAG MED FLOTTE JENTER

  • Skrevet 03.03.2014 klokka 22:10
  • Kategori: Mat








Godt selskap og kjempegod mat slår aldri feil! 





- STINE CHARITE 

RYDDE I BUSKENE


Nå har jeg vært hos Eva på De Nada frisør. Jeg har tatt av meg mitt Peaks Hair (skal snart sette på nytt igjen) og jeg fikset bryna mine..
Det var på tide å rydde litt i buskene. 





- STINE CHARITE 

SATURDAY, MY FAVORITE DAY

  • Skrevet 01.03.2014 klokka 10:00
  • Kategori: Blogg


Elsker lørdag etter en hard uke med jobb, skole og trening! Så starter dagen en søt og god frokost. 

 


- STINE CHARITE  

STINECHARITE

Hei mitt navn er Stine Charite. Dette er min blogg, min verden og mine ord!


KONTAKT
stinecharite@hotmail.com

Search

Bloggdesign

hits