stinecharite

Avokado pudding

  • Skrevet 03.03.2016 klokka 13:36
  • Kategori: Mat

Nå når jeg prøver å være litt sunn er det viktig å lage mat som er sunt/sunnerer som man kan kose seg med. 
Så da måtte jeg teste denne.

Avokado pudding inspirert av Kourtney Kardashian. 



Du trenger: (ca 2 kopper m pudding)
1ts Sukker eller sukrin
1dl melk 
1 avokado. 



Slik gjør du: 
Kjør avokadoen + 1 dl melk + 1ts sukker eller sukrin i mixmasteren til det blir en pudding lignende konsistens. 



Håper det smaker ;* 

Biffsalat på en mandag

  • Skrevet 04.01.2016 klokka 20:44
  • Kategori: Mat

Hva med en knallstart på uken? Biffsalat er både sunt og godt.
Indrefilet av okse + fullkornspasta + grønnsaker = Helt perfekt på en mandag! 




Indrefilet av okse: 
Selv om det er vinter og snø ute er det fult mulig og fortsatt grille. 
Vi har da kun salt, peper og olivenolje på biffen. 
Så har den blitt grillet i ca 3 min på hver side. 

Det som er så flott med å lage salat, er at da får biffen hvile mens du hakker grønnsaker og koker opp pasta. 



Cashewnøtter, paprika, avokado, tomat, isbergsalat, agurk, sesamfrø & cottage cheese mager (+ fullkornspasta). 



Cashewnøtter, sesamfrø og cottage cheese mager for å "krydre" salaten litt. 




Håper det smaker ;*

Ta kontrollen...

  • Skrevet 08.12.2015 klokka 10:00
  • Kategori: Mat

Det har blitt litt vel mye av det "gode liv" i det siste, så nå har jeg bestemt meg for og prøve å spise litt sunnere. Reglene mine er enkle, jeg får kun spise godteri, snaks og brus på bestemte dager. Så klart er usunn mat lov, men jeg tror de aller fleste kjenner seg igjen at det ofte blir litt mye. Jeg er typen som ikke slutter før det er tomt, så nå har jeg tatt tak i det. Jeg har nå klart en uke uten noe drittmat, og her er mine beste tips til å ta kontroll over cravingen: 



Når du kjenner du vil ha noe usunt: 

1. Spis nøtter, gjerne ha forskjellige nøtteposer hjemme. 
2. Ha alltid masse frukt hjemme.
3. Mørk sjokolade, bruk dette når du virkelig kjenner du vil ha noe godt! 
4. Hold deg opptatt, eks gå en tur når du får lyst til å putte noe unødvendig i munnen. 
5. Lag deg en god smoothie eller juice.
6. Ta deg en paprika, eller en annen grønnsak du liker. 




Btw, denne er genial! Du trenger bare å koke opp vann, så har har du havregrøt. God er den også. 


God morgen juice

  • Skrevet 03.12.2015 klokka 08:30
  • Kategori: Mat

God morgen, i dag starter jeg dagen med en juice. Den er helt fantastisk, og i sommer drakk jeg den så mye at jeg var redd jeg hadde gått lei... 
Pleier å bruke fersk frukt, og den blir kanskje hakket mer naturlig og bedre med fersk frukt (Juicene er ferskpresset fra butikk).
Nå er det jobb, og senere er det sprangtrening med Hidalgo, hva skal dere gjøre i dag? 





1 lite glass Appelsinjuice
1 lite glass Appelsin og jordbærjuice 
3 frosne jordbær 
5 ts med granateple

Blandt alt sammen i en juice maskin eller lignende (holder til ca 2 glass).











Wake up call

  • Skrevet 22.11.2015 klokka 15:36
  • Kategori: Mat

Når vi jentene var i Kos for noen år tilbake pleide vi å spise frokost på en strand, der spiste vi alltid "wake up call". Da fikk vi egg, bacon, og en shot med fernet. Vi drakk vel og merke aldri den shotten, men maten var helt perfekt til dagen der på.  Så da ble det en liten wake up call i dag, og resten av dagen skal bare gå til å samle krefter. 




Elsker disse søte serviettene, de er da fra Rema 1000. 



You should make some knekkis

  • Skrevet 20.11.2015 klokka 12:46
  • Kategori: Mat


I
nspirasjon til oppskriften er hentet på passion 4 baking. 



Oppskrift - knekkebrød
Forvarm ovnen på 150 grader. 

- 4 dl havregryn
- 4 dl sammalt hvetemel grovmalt
-1 dl solsikkekjerner
- 1 dl linfrø
- 1dl gresskarkjerner
- 1dl sesamfrø
- 1 ts himalaya salt
- 6 dl vann



Veldig enkelt, her er det bare å blande alle ingrediensene sammen i en bolle. Når alt er på plass er det bare å røre det sammen. 





Del opp røren i 2-3 deler. Legg så den ene røren på et stekefat med bakepapir under og over. Nå kan du bruke en kjevle til å rulle ut røren til å bli jevn. 
Obs, viktig å få røren så jevn så mulig slik at knekkebrødet blir likt stekt. Gjenta dette på resten av massen. 





Ta så av det øverste bakepapiret og bruk pizzahjul for å dele opp knekkebrødet. 
Nå skal knekkebrødet inn i ovnen, gjerne stek alle bretten sammen. 
Jeg brukte varmluft i ca 60 min totalt. Etter tips av passion 4 baking hadde jeg ovnsdøren åpen etter 40 min, i 10 min, etter dette lukket jeg døren og stekte videre i de siste 10 minuttene som var igjen. 







Håper det smaker ;*


Oppskrift - Gulrotmuffins

  • Skrevet 17.11.2015 klokka 20:28
  • Kategori: Mat

Siden det blir fest i helgen har jeg lyst til å teste noe nytt, valget falt da på gulrotmuffins. Jeg har egentlig aldri vært noe glad i gulerotkake, men jeg har en venninne som virkelig lager god gulrotkake, så da spurte jeg Kristine om oppskriften! Jeg har da gjort noen små justeringer, og laget kaken til muffins. Ble ikke helt fornøyd med toppingen, så til lørdag skal jeg teste noe annet der.





Dette trenger du: (oppskriften holder til ca 12 mellomstore muffins).


Sett ovnen på 180 grader. 


Oppskrift - Gulrotmuffins
2 egg
2,5 dl solsikkeolje
175 gram sukker 

Pisk sammen egg, sukker og oljen til massen blir lys. 

160 gram hvetemel 
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1/2 ts muskat 
1/2 ts natron
1/2 ss bakepulver

Sikt hvetemelet og de andre ingrediensene og bland røren forsiktig sammen. 

50 gram mørk kokesjokolade, finhakket. 
200 gram revet gulerot. 
1 revet eple. 

Bland så sjokoladen, gulrøttene og eplet inn i massen. 


Hell så røren i muffinsformene, sett inn i ovnen og vent ca 20 min (følg nøye med slik at muffinsene ikke blir brent).
Mens du venter kan du lage ostekremen. 






Oppskrift - ostekrem: 
100 gram romtemperert smør
250 gram melis
200 gram romtemperert kremost, naturell
1/2 ts vaniljesukker 
3 dråper bourbon vaniljeekstrakt. 


Pisk smør og melis i ca 3 minutter til det blir hvitt, bland vaniljesukker, kremost og vaniljeekstrakten til en jevn konsistens. 






Håper det smaker ;* 

Sunne pletter

  • Skrevet 09.11.2015 klokka 15:00
  • Kategori: Mat

Sunne pletter er utrolig godt og veldig lett å lage! #Yummiinmytummy 
Perfekt til en koselig frokost, eller en deilig lunsj. 



Du trenger: 
2 Egg
1 Banan 
Mager cottage cheese 

Havregryn 
Sammalt hvetemel/finmalt 
Bakepulver
Salt 


Slik gjør du: 
1. Start med den våte delen først.  En halv cottage chees boks + 2 egg + 1 banan = mos dette godt sammen. 

2. Så skal den tørre delen lages. En liten klype salt + 1/2 dl havregryn + 1ts bakepulver + 1/2 dl sammalt hvetemel = rør godt. 

3. Våt deig + tørr deig = klar til steking! 





Håper det smaker ;* 


You are my no.1

  • Skrevet 01.11.2015 klokka 20:01
  • Kategori: Mat

I dag fyller Felix 23år, og da hadde vi en liten feiring av dette i går med familien. I helgen har moren og søsteren til Felix vært på besøk, og det har vært veldig koselig! 
Så da ble det full fest i går med monopol (og hvem tror dere vant?) Jeg vant igjen, denne gangen ble det en litt mer korrupt omgang, hvor alle hadde forskjellige avtaler med hverandre. Min mor slapp avgifter på tomtene til min far, jeg investerte i hus hos min bror mot at jeg skulle få 50% når andre havnet der osv... (haha, men det var morsomt). I dag har Felix spilt kamp, og jeg har ridd klubbmester finale på stallen. Banen var på 1-110m, og Hidalgo var så flink at vi fikk en 2plass!



Marsipankake med bringebær til min kjære, oppskriften finner du HER. 






Jeg er heldig som har en så flott og snill kjæreste <3

Sunnere mellommåltid

  • Skrevet 29.05.2015 klokka 12:35
  • Kategori: Mat

Jeg elsker cottage cheese, det metter mer og passer til så mye, her har jeg laget en yoghurt med cottage cheese. 
Cottage cheese er rik på proteiner, så her får du et litt sunnere og proteinrikt mellommåltid. 





Du trenger: 
- Mager cottage cheese
- Jordbær (eller andre bær/frukt som du vil bruke)
- Granola
- BioQ
+ en blender. 


Slik gjør du: 
Start med å putte halve boksen med mager cottage cheese i en blender + 5 jordbær + ca et glass med BioQ.
når dette da har blitt kjørt i blender noen ganger kan du bare helle dette over i en skål. 
Nå er det bare å legge på de bærene eller frukten du vil bruke + granola.

Veldig lett, sunt og godt!



 


Liker du cottage cheese? Hva liker du å blande det med? 




Middagstips: Kylling

  • Skrevet 26.05.2015 klokka 20:23
  • Kategori: Mat


I dag hadde vi kyllingspyd, avokadodipp og paprika med noe snadder i. Veldig enkelt, men utrolig godt! 

Kyllingspyd: 



Du trenger: 
- Kylling som du kutter i passende biter. 
- Hvitløk til stekingen
- Paprikakrydder
- Salt

Slik gjør du:
Her kan du velge om du vil grille eller steke. 
Jeg har da stekt kyllingen, og kryddret den med paprikakrydder, salt og litt hvitløk i stekesmøret. 
Når kyllingen er gjennomstekt kan du tre den på grillspydet. 

Avokadodipp: 



Du trenger: 
- Avokado 
- Løk
- Mager Kesam
- Salt 

Slik gjør du: 
Hakk løk og mos avokadoen. Rør avokadoen, løk og kesam sammen. Avslutt med å strø litt salt over. 


Paprikasalat: 



Du trenger: 
- En litt stor paprika
- Agurk
- Tomater
- Hvitløk
- Løk
- Basilikumolje. 

Slik gjør du: 
Start med en liten bolle hvor du heller litt basilikumolje, hakket løk og hvitløk. Dette skal nå pensles inni paprikaen. 
Hakk resten av grønnsakene og legg inni paprikaen. 






Har du noen middagstips du vil dele? 



 

Kylling med pesto & mozzarella

  • Skrevet 14.01.2015 klokka 10:38
  • Kategori: Mat




 



Du trenger: 
- 4 Kyllingfilet.
- Tomater
- Mozzarella ost.
- Salt og pepper.
- Basilikum olje.
-Pesto

- Ildfast form
- Aluminiumfolie
- Stekepanne. 

Varm opp ovnen på 200 grader!





Stek kyllingen slik at den blir brun på begge sider, og krydre den med salt og pepper. 




Hakk tomater og mozzerella, og smør pest på kyllingen. Legg litt basilikum olje i den ildfaste formen, og legge tomater, kylling, mozzerella i den ildefaste formen.
Gjerne avslutt med å strø litt revet mozzerella ost over. Legg så aluminiumfolie over den ildfaste formen, så skal alt inn i ovnen på ca 200 grader i 10-15 min. 




Utrolig godt, og smaker godt med litt ris ved siden av. 





Smothie to go

  • Skrevet 16.12.2014 klokka 15:52
  • Kategori: Mat




Du trenger:  BioQ, eplejuice, granola, banan, havregryn, fryste jordbær og rabarbra .
 





SmoGo er helt genial! Her er det bare å putte alle ingrediensene oppi, så har du en smoothie.

Stine`s Oppskrift:
- 1 Banan.
- 1dl BioQ
- 1dl Eplejuice
- 2ts Havregryn
- 2ts Granola
- 1Stor neve med fryste jordbær
- 5 biter med fryst rabarbra  

 


Gjerne topp smoothien med coconuts flak! 








Hverdagskos

  • Skrevet 21.11.2014 klokka 15:35
  • Kategori: Mat

Viktig og ikke bare kose seg i helgene, litt hverdagskos er lov!
Elsker makronene til Sebastian Bruno,liker veldig godt smakene sjokolade, vanilje og kokos.












Er du glad i makroner? Hvilke smaker liker du? 




MIDDAGSTIPS

  • Skrevet 07.11.2014 klokka 12:59
  • Kategori: Mat

Kylling wook med fullkornspasta og cashewnøtter! Utrolig godt, lett å lage og sunt!
Her er det bare å koke opp fullkornpasta, steke kylling i små biter med litt salt, pepper og paprika krydder. 
Så steke opp valgte grønnsaker. Så er det bare å blande alt sammen med litt cashewnøtter på toppen!  

Så kan man avslutte med en liten smoothie med coconuts biter! 

 

 

 

 

 

 

- STINE CHARITE

CAKE IN A CUP

  • Skrevet 03.11.2014 klokka 16:10
  • Kategori: Mat

Litt søtsugen? Lyst på noe godt, som ikke er så utrolig usunt? Da passer cake in a cup, utrolig godt! Bare ta oppi litt vann, så har du din egen kaka! Jeg syntes den lyse er best.

 

 



- STINE CHARITE

MARENGS KAKE

  • Skrevet 21.05.2014 klokka 19:07
  • Kategori: Mat

Nå er alle eksamenene mine ferdige, så jeg tenkte å feire med min favoritt kake!

Du trenger:
- 8 egg
- 300g finkornet sukker
- 4 dl kremfløte
- bourbon vanilje extrakt (eller vaniljesukker)
- masse bær!

Start med å sette ovnen på 150 grader.

Del eggeplomme og eggehvite. Det er eggehviten vi skal bruke!

Start å vispe eggehviten, og hell sakte men sikkert oppi sukkeret. Marengen skal bli så fast og stiv at du kan ta bollen på hodet uten at det renner! Pass på å ha på litt guffe på kjøkkenmaskinen!

Når marengen er klar kan du smøre den ut i en form. Så skal kaken i ovnen på 150grader i ca 1 time! Når kaken er ferdig må den kjøles ned før du legger på kremen!


Krem:
4dl kremfløte vispes på fullguffe, hell 1ts bourbon vanilje extrakt.
Så er det bare å dekorere kaken med krem og bær!

Veldig enkel og grei marengbunn! Men den blir kjempegod med krem og bær!




- STINE CHARITE

MATPAKKETIPS

  • Skrevet 25.03.2014 klokka 13:57
  • Kategori: Mat

Man sparer utrolig mye penger på å lage sin egen lunsj, og jeg jobber enda med å bli flinkere til å lage meg matpakke hver dag.. Så her en min top 3 matpakketips, del gjerne din top 3!

Kyllingsalat, en klassiker! Jeg har da krydret kjøttet med salt, pepper, paprika og grillkrydder for litt mer smak. Her er det bare å kutte de grønnsakene du selv liker.

Fullkorns pasta med makrell i tomat, utrolig godt, og veldig billig!

Fruit sticks, morsom og sunn lunsj! Her er det bare å bruke de bærene og frukten du liker best!




 

- STINE CHARITE


 

MARSIPANKAKE MED BRINGEBÆR OG VANILJEKREM

  • Skrevet 12.03.2014 klokka 16:31
  • Kategori: Mat



Du trenger: 
- Bringebær 
- Marsipan
- Kakebunn

Pynt: 
- Konditor farge (rød)
- Mørk sjokolade
- Marsipan

Pisket krem: 
- 2 Kremfløte 
- Melis 
- 1ts Vanilje sukker 

Vaniljekrem: 
- Vaniljestang 
- 4dl melk
- 6 eggeplommer 
- 1/2 dl sukker 
- 1-2 ss Maizena 

Jeg har da laget min første marsipankake!! Jeg fikk hjelp av min gode venninne Ina, som er kjempeflink til å bake, så det gikk veldig greit! Blir vel verre når jeg skal lage en alene.... 


Vaniljekremen: 
- Starte med å dele 6 egg, du skal kun bruke eggeplommene i vaniljekremene. 
- 1/2 dl sukker i en kjele. 
- Så bruker du en kniv for å få ut alle frøene i vaniljestangen. 



Vaniljekrem: 
- Når du har fått ut alle frøene av vaniljestangen, kan du bare legge vaniljestengene oppi kjelen. 
- Hell så 4 dl melk oppi kjelen. 
- Så skal alle de 6 eggeplommene oppi. 
- Så er det viktig at kremen ikke skal koke! Visp og rør ofte, så kremen ikke brenner seg. Skal kun varmes opp til kokepunktet så kremen blir litt tykkere. (Når vaniljekremen er ferdig, er det viktig å ta ut vaniljestengene) 

Viktig at vaniljekremen får kjølt seg ned før du bruker denne på kaken. 


Krem: 
- Hell to kremføter oppi bakemaskinen + litt melis + 1 ts vanilje sukker.  
- Pass på at du ikke pisker kremen for lenge! 



Marsipan: 
- Ta frem en rull med marsipan, og kna den godt. 
- Lag en grop i marsipanen hvor du heller litt konditorfarge. 
- Så kan det være litt lurt å helle litt melis på marsipanen, fordi da er det litt lettere å jobbe med marsipanen. 
- Når marsipanen har en jevn farge, så kan du begynne å rulle ut marsipanen. Her bestemmer du selv hvor tykk/tynn marsipan du vil ha. 


- Siden ommen min ikke er helt i rute måtte jeg kjøpe ferdig kakebunn. 
- Skjær kake bunnen i 3 deler.
- Start med bringbærsyltetøy. 
- så lager en borg med krem (slik som på bilde nr 3) 
- Hell vaniljekremen i midten. 


- Dekk kaken med krem både over og på sidene.
- Så kan du legge marsipanen på kaken.
- Rett godt ut i sidene så du får en jevn kake.
- Så er det bare å skjære av marsipanen du ikke skal bruke.  



- Vi valgte å skrive på kaken med sjokolade, og pynte med noen "roser" og sommerfugler. 
- Hvis du vil skrive med sjokolade, kan du smelte litt sjokolade, la den så kjøle seg ned litt før du starter å skrive. 



Utroliggøy å lære å lage marsipankake! Skal helt klart gjøre det igjen. 



- STINE CHARITE 

MIDDAG MED FLOTTE JENTER

  • Skrevet 03.03.2014 klokka 22:10
  • Kategori: Mat








Godt selskap og kjempegod mat slår aldri feil! 





- STINE CHARITE 

STINECHARITE

Hei mitt navn er Stine Charite. Dette er min blogg, min verden og mine ord!


KONTAKT
stinecharite@hotmail.com

Search

Bloggdesign

hits